NEWS

 ΝΕΑ

2024

12 - 21 Απριλίου 2024. Ατομική έκθεση εικαστικών έργων της Βασιλικής Σπύρου με τίτλο "Πίσω από τα κτίρια". Η έκθεση πλαισιώνεται από εικαστικές δραστηριότητες μέσω των οποίων η εικαστικός Βασιλική Π. Σπύρου και η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση που διαχειρίζεται το Βρυσάκι, υποστηρίζουν το σημαντικό έργο του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών. Επιμέλεια έκθεσης: Ιωάννα Παπαγιαννούλη και Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση. Χώρος τέχνης και δράσης Βρυσάκι. Βρυσακίου 17, Πλάκα, Αθήνα.

4-6 Μαρτίου 2024. Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση εικαστικών στον πολιτισμικό χώρο "Καμίνι" του Δήμου Γαλατσίου στην Αθήνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. ΔιοργάνωσηΌμιλος για την Unesco Πειραιώς και νήσων, International Action Art.

12-15 Φεβρουαρίου 2024. Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση εικαστικών στον πολιτισμικό χώρο "Καμίνι" του Δήμου Γαλατσίου στην Αθήνα, με αφορμή την παρουσίαση του Εικαστικού Ημερολογίου 2024 του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και νήσων. Με την διοργάνωση του Προέδρου κυρίου Ιωάννη Μαρωνίτη, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και νήσων και του International Action Art.

22 Ιανουαρίου 2024. Η εικαστικός Βασιλική Σπύρου μιλά στην δημοσιογράφο και συγγραφέα κ. Μαίρη Κολοβού στην ραδιοφωνική εκπομπή "Σύγχρονες γυναίκες" του Syzefxi Web Radio. 

Ιανουάριος 2024. Εικονογράφηση των εσωτερικών σκίτσων των κειμένων των θεατρικών έργων του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Σε μια μοναδική δημιουργική συμπορεία με τους εξαιρετικούς ανθρώπους των Εκδόσεων Βλάσση Εκδόσεις Βλάσση-Vlassi publishing house, που η ιστορία τους είναι πολύ μεγάλη στον χώρο του βιβλίου, η Βασιλική Σπύρου φιλοτεχνεί τα εσωτερικά σκίτσα της ανανεωμένης σειράς επανέκδοσης των θεατρικών έργων του Γρηγορίου Ξενόπουλου. 

2023

Δεκέμβριος 2023. Το έργο της Βασιλικής Σπύρου με τον τίτλο "Poem for the walker II" συμπεριλαμβάνεται στον έντυπο κατάλογο Πόλεις του αύριο, που επιμελήθηκαν η ιστορικός τέχνης Κατερίνα Κοσκινά και ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Πίττας. Η έκδοση που διατίθεται από τις Εκδόσεις Νήσος αποτελεί τον κατάλογο της ομώνυμης έκθεσης Πόλεις του αύριο που προβλήθηκε κατά μήκος της οδού Βασιλίσσης Όλγας, στην Αθήνα, το Νοέμβριο του 2022. Διοργάνωση: Δήμος Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων. Με την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Δικτύου Eurocities. Η ομαδική έκθεση των 42 καλλιτεχνικών προτάσεων πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων.

4-5 Νοεμβρίου 2023. Συμμετοχή ως εισηγήτρια της Βασιλικής Σπύρου με την μελέτη της με τον τίτλο «Αυτοσχεδιάζοντας το χαμόγελο στην τέχνη. Παιχνίδια από χαρτιά και μουτζούρες» στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό"Η εισήγηση με τον τίτλο «Αυτοσχεδιάζοντας το χαμόγελο στην τέχνη. Παιχνίδια από χαρτιά και μουτζούρες» βρίσκεται αναρτημένη στα Πρακτικά και στις Ασύγχρονες Ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Συνεδρίου https://conferencedu.weebly.com/Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Παιδείας & Θρησκευμάτων με την συνδιοργάνωση του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, του Εργαστηρίου Ψυχοπαιδαγωγικών Εφαρμογών στην Προσχολική Αγωγή, Labaratory for Research on Early Research on Early Childhood Psychopedagogy, Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ) και του Greek Cultural Institute.

20 - 29 Οκτωβρίου 2023. Συμμετοχή σε ομαδική εικαστική έκθεση του Φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι των Αθηνών», οδός Αγίου Παύλου 22, Αθήνα.

10 - 19 Οκτωβρίου 2023. Συμμετοχή στην 27η Έκθεση Προσφοράς Τέχνης και Λόγου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Μελίνα», Αθήνα. Διοργάνωση: «Κατασκηνώσεις Χαρούμενα παιδιά-Χαρούμενα νιάτα». Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

1 - 17 Ιουνίου 2023.  Συμμετοχή στην ομαδική εικαστική έκθεση "Inspirational". Επιμέλεια: Mary Cox & Παναγιώτης Βούλγαρης. Χώρος: FokiaNou Art Space, Φωκιανού 24, Παγκράτι, Αθήνα

11 Ιουνίου 2023. Η Βασιλική Σπύρου εισηγείται το σεμινάριο "Η άνω και κάτω τελεία της τέχνης" για το Πρόγραμμα Teachers Training Teachers με διοργανώτρια την κυρία Πολυάνθη Τσίγκου και το Κολλέγιο Αθηνών, Ε.Ε.Ι. 

28 Απριλίου - 15 Ιουνίου 2023 Συμμετοχή στην ομαδική εικαστική έκθεση "1922-2022.Έξοδος Διέξοδος" των μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Διοργάνωση, Ε.Ε.Τ.Ε στον χώρο του Πρώην δημόσιου Καπνεργοστασίου, Λένορμαν 218, Αθήνα

12 Μαϊου - 4 Ιουνίου 2023 Συμμετοχή στην ομαδική εικαστική έκθεση "Paper" αφιερωμένη στο χαρτί. Διοργάνωση, Project 2 Athens σε επιμέλεια Φιόνας Μουζακίτη και Δέσποινας Σταύρου. Χώρος: The European Centre for Architecture &Design of Athens, Μητροπόλεως 74, Αθήνα.

2-5 Απριλίου 2023. Συμμετοχή στην ομαδική ψηφιακή έκθεση εικαστικών στον χώρο Kanvas new media art space στο Dubai. ΔιοργάνωσηΌμιλος για την Unesco Πειραιώς και νήσων, International Action Art και Kanvas new media art space, Dubai.

1 Απριλίου 2023. Συμμετοχή με ομιλία της Βασιλικής Σπύρου με τίτλο "Το φωτεινό τοπίο της Τέχνης" στην 4η Πανελλήνια Τριημερίδα Υγείας "Υγεία Πνευματική-Ψυχική-Σωματική" που διοργανώνει ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και νήσων και η International Action Art. 31 Μαρτίου-2 Απριλίου 2023, Αίθουσα συνεδριάσεων Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γ.Κασιμάτη 1, Πειραιάς.

6 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου 2023. Συμμετοχή του έργου «Θα μου διαβάσεις κάτι;» (από την ενότητα art books “Το σχολείο μέσα μου”), μετά από την επιλογή της κριτικής επιτροπής του Ε.Ε.Τ.Ε, στην μεγάλη έκθεση "Μήνας Εφαρμογών των Εικαστικών Τεχνών. Β' Μέρος", με την συνδιοργάνωση του Ε.Ε.Τ.Ε. και του ΟΠΑΝΔΑ, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, Λεωνίδου και Μυλλέρου, Αθήνα. 

Ιανουάριος. Το έργο "Γιορτή" της Βασιλικής Σπύρου συμπεριλαμβάνεται στο Εικαστικό Ημερολόγιο του 2023 του Ομίλου Unesco Πειραιώς και νήσων.